OdporúčameZaložiť web alebo e-shop
 
 
22.9.2012
O zdravej výžive - Zážitkové varenie

Milí priatelia,

 

potrava je energia, ktorá ovplyvňuje našu vitalitu - dávku energie, s ktorou disponujeme, našu schopnosť odolávať ochoreniam, a v neposlednom rade aj naše správanie. Je preto zaujímavé vedieť čo, kedy a koľko jesť, ako pripravovať pokrmy, aby sme zvyšovali našu vitality a cítili sa zdraví a šťastní. Pochopíme, že sme súčasťou prírody, v ktorej platia isté zákonitosti, ktoré sú prirodzené a dajú sa logicky využívať v našom stravovaní. Tak ako príroda, aj my sme závislí od premien energie v jednotlivých ročných obdobiach, nakoľko tieto premeny sa takisto dejú priamo v nás - v našich orgánoch. Jedlo sa stane našim liekom či preventívnym prostriedkom, pokiaľ sa naučíme tieto zákonitosti využívať denne v našej kuchyni. Povieme si o piatich chuťových smeroch, o termickom pôsobení jednotlivých potravín, ale najmä si prakticky ukážeme aké je jednoduché pripraviť pre seba a svojich blízkych harmonický a vyvážený pokrm

 

 

 

Zážitkové varenie, inšpirované princípom piatich premien energie pod názvom
„ VARÍME V ZNAMENI ŽIVOTA „
 
Sa konalo v termíne: 22. 9. 2012 sobota
Čas : 9,30 – 17 hod.
 
Miesto konania: DOM U BIELEJ RUŽE - Kostivrch /Nová Baňa – Žarnovica/
centrum spirituálneho umenia
 
Téma : varenie podľa ročných období – JESEŇ / element KOV /orgány pľúca – hrubé
črevo
 
Program :
1 / Úvodné energetické cvičenie v prírode na aktiváciu a spriechodnenie meridiánov a
harmonizáciu našich vnútorných energií.
 
2 / Informácie o piatich premenách energie v našom tele /drevo, oheň, zem, kov, voda/.
Ktoré orgány patria k jeseni a spôsob ich posilnenia. Tabuľka vhodných potravín.
 
3 / Spoločná príprava posilňujúcich raňajších obilninových kaší, polievok a teplého jedla,
z potravín prevažne v bio kvalite, v kuchyni pani domácej. Sušené bylinkové čajíky z lona
prírody od pani domácej.
 
4/ Ochutnávka pripravených pokrmov pod šírym nebom - čo sme si navarili, to si aj zjeme
 
Potrava je energia, ktorá ovplyvňuje našu vitalitu - dávku energie, s ktorou disponujeme, našu
schopnosť odolávať ochoreniam, a v neposlednom rade aj naše správanie. Je preto zaujímavé
vedieť čo, kedy a koľko jesť, ako pripravovať pokrmy, aby sme zvyšovali našu vitality a cítili
sa zdraví a šťastní. Pochopíme, že sme súčasťou prírody, v ktorej platia isté zákonitosti,
ktoré sú prirodzené a dajú sa logicky využívať v našom stravovaní. Tak ako príroda, aj my
sme závislí od premien energie v jednotlivých ročných obdobiach, nakoľko tieto premeny sa
takisto dejú priamo v nás - v našich orgánoch. Jedlo sa stane našim liekom či preventívnym
prostriedkom, pokiaľ sa naučíme tieto zákonitosti využívať denne v našej kuchyni. Povieme
si o piatich chuťových smeroch, o termickom pôsobení jednotlivých potravín, ale najmä
si prakticky ukážeme aké je jednoduché pripraviť pre seba a svojich blízkych harmonický
a vyvážený pokrm.
 
 
 
Počas dňa sa nám  venovali :
Peťo Cutt – varenie, Iva Pischová – energetické cvičenie a sprievodné slovo a domáca pani
Perla Woberová – kultúrna vložka + 2 mačky, 2 psíkovia a 1 koník
 
 
 
 
 
 
 
 
6.-8.9.2013
Stretnutie na tému zdravá výživa